Спорт

Мерцедес и Джордж Ръсел

Луис Хамилтън пребори коранавируса и вече е в своя невероятен болид Мерцедес. Той най-вероятно ще завърши и първи в последното състезание от календара за тази година – Гранд при Абу Даби.

Да се върнем кръг преди края и неяснотата дали Хамилтън ще се възстанови за последния кръг.

Пилотът, който седна на мястото на Хамилтън е Джордж Ръсел. Неговото състезание в Бахрейн ще се помни дълги години и ще му остави спомени със смесени чувства. Младият британски пилот до този момент нямаше нито една точка в шампионата и е редовен „абонамент“ в опашката на колоната.

С болида на шампионите от Мерцедес, Ръсел още в първото си състезание записа най-бързата обиколка и финишира девети на пистата „Сахир“. Той имаше реалните шансове да спечели състезанието, но нетипичните грешки допуснати от екипа на Мерцедес лишиха пилота от победата.

Причините може да търсим в паника, настъпила в отбора на „сребърните стрели“, от липсата на опитния и невероятен пилот Луис Хамилтън.

Хипотетично ако аз съм шеф на тима на Мерцедес и се върнем преди Абу Даби и вече е направен избора за Джордж Ръсел. Все още той има шанса да запише две състезания. Слагаме в скоби умопомрачителните грешки на отбора от изминалата надпревара. Допускаме тезата, че Ръсел печели двете състезания до края на шампионата и записва най-бързи обиколки. Така ще докажем, че Люис Хамилтън няма как да спори за приза за най-велик пилот на всички времена, а неговата кола за най-добрата? Аз като ръководител не бих допуснал това да се случи, макар че…

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button