Криптовалути

Майнинга- пари от вятъра или на вятъра

Както в предишна статия споменахме кога е добре да се взимат карти и какви зависимости съществуват, сега сме попаднали в следната ситуация. Копаенето на криптовалути с днешна дата е доходоносно, но видео картите са в ограничено количество и завишени цени.

В момента търговията кипи за хардуер и много продавачи ще се замогнат. Най-добрите клиенти са им новобранците в бранша или тези, които са в майнинг света от 2-3-4 месеца. Те често ще чуват изречението, когато им отправят оферта – „Струва еди колко си пари(изключително високи цени дали нови или втора ръка), всичко е настроено, пускаш и вадиш пари от нищото“. Вярно или грешно?

Ако не разполагате с компютърни умения и не се занимавате с хардуер, вашите майнинг машини няма да вадят пари от вятъра. Копачките имат нужда от постоянна грижа, от почистване до настройване на клоци на картите. Отделно трябва да проверявате за нагари на всички кабели – сата, молекси, екстендъри, пинове. Това че с дадените настройки, които любезно са ви предоставени от продавача, не означава че ще се справите да подкарате машината и при спиране на тока ще тръгне гладко да работи и няма да имате никакви проблеми. Възможно е още първия ден да „омажете“ драйвърите или да ви избегне важен детайл от вълнението, че пускате и вече разглеждате за цени на къщи в интернет. Следват безброй въпроси и нерви, които ще отправите към човека, от когото сте купили машините. Каква помощ ще получите е въпрос на късмет, друг въпрос е дали ще разберете кога ви помагат!

Нашият съвет е да действате смело, когато сте решили, но разумно, лесни пари няма и в майнинга. Освен да изкопаете дадена валута, трябва да прецените и кога да я продадете за евро да кажем и да си приберете сумата. При един сериозен дъмп на цените, всичко със задна дата ще ви е на минус, ако не сте селнали в точен момент. Отделно всяка държава има закони за облагането на криптовалути, което също трябва да имате предвид.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button