• юли 31, 2020

Криптовалути – от какво да се пазим или доверим

Криптовалутите са вече неизменна част за много от нас в ежедневието, от това да ги ползваме , до това да четем или най- малкото да сме чували , че има някакви виртуални монети.

С все по- силното им навлизане се появяват множество начини за печелене или използването им. От това да си купим мишка за компютър до Ламборджини дори и апартамент.

Като всяко едно нещо, появило се на този свят, успоредно с добрите проекти  се появяват и лъжливи схеми и злоупотреби.

Да разгледаме на кратко така наречените пирамиди в криптосветът . Това са множество сайтове , които предлагат големи печалби и да изкарате много койни с инвестиция от рода на 40-50-100-1000$ . Почти винаги тези сайтове имат реферална програма и вие трябва да почнете психически тормоз на роднини и приятели и да ги убедите , че трябва да инвестират, за да изкарат луди пари, което ще промени живота им. В повечето случаи зад тези сайтове стоят страхотни брокери подкрепяни от милионери или милиардери, които са големи играчи на пазара и знаят движението на цените на всички криптовалути предварително.  И този човек , който не си знае парите и знае всичко има нужда от вашите 40-50$ , защото не може да спи , че вие сте беден. Всеки трезво мислещ човек знае, че е почти невъзможно на месец вашата инвестиция примерно от 50$ да ви донесе още толкова или малко по-малко.

Не отричам , че има истински сайтове, които работят коректно и предлагат нормални печалби или предупреждават за риска да изгубите всичко. Разбира се и тези тип пирамиди в началото изплащат парите, но не толкова от печалба чрез вложение в борси , а от реферали , първата вълна хора, получава лихвите от втората, тя съответно от третата, после четвъртата и някъде за петата наливаме вода с лед.

Темата няма за цел да ви насочи или подведе, а само да ви информира за опасностите и да бъдете внимателни , когато искате да навлезете в криптосветът, било то с копане, на борса с инвестиции , а защо не и със сайтове „кранчета“.

admin

Read Previous

Китай – страната на кафето

Read Next

Свитъците от Мъртво море

One Comment

  • много хубава статия 🙂

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *