България

Капачки за бъдещето

Силата на мотивацията, обединението, каузата, на вярата за постигане на успех! През последните години изключително силна стана кампанията за събиране на капачки, с които се закупуват кувьози за болниците, нуждаещи се от апаратура или подновяването й. Все повече хора се присъединяват в общата кауза, за по-добро бъдеще за новородените бебета, които имат нужда от първото вдишване и поява на този свят от помощ. Старите кувьози, които са на повече от 30 години, могат да увредят слуха или зрението на бебетата, поставени в тях. Не бива ние като народ, общност и мислещи хора, да обричаме дечица, когато можем да предотвратим с действията си тези последствия.

Да вдигнеш боклук от земята, да изхвърляш боклука разделно и да събираш капачки не е срамно. Много често около контейнерите има нахвърляни празни пластмасови шишета или такива, които се търкалят по улиците. Колкото повече хора научат за кампанията, толкова по-рационално ще стане събирането на капачки. Могат да се поставят пред магазини и заведения  празни шишета или кутии, в които хората да слагат ненужните за тях капачки.

Освен, че се помага за закупуването на техника, необходима за новородените, тази дейност има и възпитателна сила. Родителите, които участват в обществено полезни дейности, дават пример на своите деца, които ги възприемат за нещо положително и нормално. Така опазваме природата, така правим мястото, където живеем по-чисто и по- подредено. Какъвто пример дадем на децата, така ще изградим бъдещето поколение. Постоянно качваме в интернет пространството снимки – възмутени от мръсотията, миризмата и „кочината“, която сами създаваме, а не се замисляме, че за да променим това, трябва да променим първо себе си!

За повече информация за кампанията Капачки за бъдеще, за да се запознаете как може да помогнете и да намерите пунктове, може да се присъедините към ФБ страницата:

https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

Снимката е от Зоопарк в София!

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button