• април 10, 2021

Грижи за кактусите през зимата

Зазимяването на кактусите настъпва със застудяването на времето, и падащите температури през нощта, както и намаляващата дневна светлина. Подготовката започва още през септември, като постепенно се намаля количеството вода, с което се поливат  кактусите- засушават се видимо и се свиват, но те имат в себе си достатъчно вода, за да издържат периода на “зимен сън” и да се подготвят за предстоящата пролет, когато ще бъдат събудени.

В началото на октомври, кактусите се прибират на сухо и добре осветено място с температура до 10-12 градуса. През този период, растенията не се поливат.

Поливането на кактусите през зимата, докато спят, може да доведе до изгниване на корените и загиването на растението. Правилото е колкото по-малко дневна светлина има, толкова по-ниска трябва да е температурата и по-суха почвата.

Събуждането на растенията от този тип, започва месец март при благоприятни условия и температури по-високи от 15-17 градуса навън, с леки и оскъдни поливания с хладна вода, които след седмица нарастват в по-обилни поливки.

На пролет ако изнесете на силно слънце растението, то може да получи изгаряне от рязката промяна и дори да загине. Това трябва да става постепенно, при същата поетапност, както при зазимяването. За да се адаптират кактусите към високите температури и най-вече към слънцето.

astrophytum asterias super kabuto

Невероятно супер кабуто с 4 цвята!

admin

Read Previous

RX570 4ГБ – Beam хашрейт

Read Next

RX570 4ГБ – Ergo хашрейт

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *