• юни 2, 2020

Дефиле за националния празник на Франция

Дефилето за националния празник на Франция, 14 юли, се провежда всяка година на Шанз – Елизе. През 2019, акцентът на парада беше поставен върху Френско – Немската бригада, която въплъщава отношенията между двете държави и Болницата на инвалидите, държавната институция за ранени войници.

Президентът на Франция, Емануел Макрон откри дефилето в 10 ч.

В 10 ч 15 мин. Първият пехотен режим на Републиканската гвардия отдаде почит на Президента.

В 10 ч 20 мин. върху екран бяха показани най – новите технологии, използвани от френската армия, някои в процес на развитие, други вече в действие.

В 10 ч 35 мин. започна въздушното дефиле, в което заедно с френските военни самолети, прелетяха и тези на Испания и Германия.

В 10 ч 45 мин. честването продължи с дефиле на пехотните части, представени от трупи на 45 военни институции, между които тези на Училището за жандарми, Рошфор ; Военновъздушното училище, Салон – дьо- Прованс ;  Артилерията на Френско – немската бригада, Германия ;  Батальонът на моряците – пожарникари, Монпелие ; Медицинските центрове на армиите ; Бригадата на пожарникарите от Париж ; Френската митница ; Чуждестранният легион, Обань.

В 11 ч 25 мин. дефилето продължи с прелитане на хеликоптери.

В 11 ч 30 мин.преминаха моторизираните трупи от 12 институции, между които Национален център за обучение в пътната сигурност на националната жандармерия ; Пешеходен полк на Чад, Майенхайм, Алзас

В 11 ч 40 мин. премина конната армия.

В 11 ч 45 мин. програмата завърши с дефиле на ранените, между които и няколко от Първата Световна война. Музиката, изпълнена от Бригадата на пожарникарите на Париж и песните, изпълнени от хоровете на военните училища бяха посветени на всички ранени. Знамето на националната институция на Инвалидите беше носено от гвардията на институцията, която беше придружена от неотдавна ранени войници. Последва делегация от ранени военни, превърнали се в спортисти от високо ниво. Тази делегация е символ на волята и усилията, които тези ранени полагат, за да се възстановят и възвърнат към живота. Дефилето завърши с издигане на френското знаме и Марсейезата (Марсилезата).

В дефилето участваха 4 299 военни, придружени от 169 военни превозни средства, 67 самолета, 40 хеликоптера и 237 коне. Голямата изненада за всички, включително и за френския президент, беше „Летящият мъж“. „Летящият мъж“ е французинът Франки Запата, който прелетя дефилето върху платформа. Тази летяща платформа е наречена Флайборд. Това е летящ скейтборд, задвижван от 5 реактора. Запата е професионален джет – ски пилот, който е и първият в света, създал летяща платформа. Тя се командва чрез дистанционно и може да достигне скорост от 167 км/ч. Флайбордът се задвижва с керосин и за 5 минути полет консумира 20 л. гориво. Това технологично бижу струва няколко хиляди евро и засега е поръчван само от определени фирми.

admin

Read Previous

AMD Ryzen 5 1600AF – Копане на Монеро

Read Next

Печалба от билети на Държавната лотария

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *