Криптовалути

Cloud mining за начинаещи

Когато навлизате в света на криптовалутите, ще попаднете и на множество сайтове за cloud mining (облачен майнинг).

Какво представлява cloud mining?

Един от методите за печелене и добива на валути е копаенето им с хардуер, така нареченият майнинг. Това изисква ресурс, както финансов, така и умения с хардуер – сглобяване, настройване и поддръжка. Недостатъците са много време, което трябва да се отделя за поддръжката на хардуера, подходящо помещение и постоянно следене на работата на машините и други, но няма да разглеждаме хардуера в тази тема.

Тук за улеснение идва облачния майнинг. Тази услуга се предлага от стотици фирми, включително има и български. Те предлагат продажбата на hash power (хеш), като срещу определена сума вие си закупувате пакет. Машините за добиване на криптовалута са при тях, те се грижат за поддръжката им, а вие сте закупили част от техните мощности.

До тук всичко изглежда много гладно и приятно за работа, вие сте инвестирали определена сума, а друг си цапа ръцете с хардуера.

Процеса протича така, машините добиват валута, плащат си тока и горницата се разпределя между вас и фирмата.

Нека да погледнем недостатъците и на клауд майнинга!

Първото нещо е, че трябва да изберете коректна фирма, която предоставя тази услуга. Тук гаранции няма, може фирмата да е работила с години и да е била коректна, да се събудите една сутрин и сайта да го няма. Най – вероятно ще получите e-mail каква е причината да прекратят дейност, но инвестицията няма да я видите повече.

Сайтове, които предлагат безплатен hash power (хеш) на новорегистрирани потребители. Тук не си правете тънки сметки, че правите регистрация, дават ви безплатни мощности, макар и малки като сила и вие започвате да печелите. Тук честата заблуда е в това, че вие очаквате от подарените мощности да изкарате сума, с която да реинвестирате или да изтеглите – НЕ! Фирмата след една – две седмици ще ви подтикне да инвестирате лични средства, за да „докажете“ че сте реален човек, или трудността на копаене на дадената криптовалута се е качила и за да продължите вашата дейност, трябва да закупите още мощности.

Увличането в реинвестиции и промяната на цените на пазара на криптовалути!

Попаднали сте на коректен сайт, направили сте инвестиция от личните си средства, нямате големи възможности, ако не сте готови да загубите големи суми и не може да си го позволите, не се „лакомете“. Често методите за бързо забогатяване остават джобовете празни, ако схемата и при криптовалутите е толкова лесна – „реинвестирам 50$ всеки месец и след половин година ще правя поне по 100$ на месец, реинвестирам ги и до една година ще правя по 200$ на месец“. Когато сте навън сутрин огледайте се – забързани хора, към работните си места, кои с малко повече средства, кои с по- малко, но хората работят. Нашият съвет е да теглете част от средствата си да кажем , разпределете така бюджета си 75% реинвест 25% за ваши нужди (процентите са примерни). Ако не ви устройва  не се хващайте!

Статията е насочена към хора, които не са запознати с криптовалутите, но имат желание да влезнат в нарастващото „семейство“ на тези виртуални валути. Статията няма за цел да ви откаже или да сложи всички сайтове, предлагащи cloud mining под един знаменател. Не можем да ви покажем кои фирми са коректни или не, защото не можем да бъден гаранти за чужди фирми и нямаме за цел да подведем потребителите! Ще направим статия и за самите валути, които се копаят с облачният майнинг, за трудността, и как да намерите фирми и мнения за тях!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button