• септември 27, 2020

Да оборим част от конспирациите

Конспирации – една безкрайна тема, от истина до търсене на теле под вола.

Да разгледаме част от „конспирациите“, които се случват в нашето ежедневие. В днешно време едно от най-важните неща за медиите, било телевизии, вестници и списания или сайт, е скоростта на публикуване или излъчване на новината, за да достигне до крайния потребител. Забравени са годините, където чакаш на кръгъл час по радиото или телевизията, за да разбереш за случващото се.

Най-скоростно публикуването се случва в интернет пространството. Статиите съдържат снимки, видеа, текст, които могат да се обновяват буквално на всяка минута. Да си представим следното нещо= отваряме сайт и намираме публикации без снимков или видео материал – това е немислимо.

И вече се питаме къде идва конспирацията?

Бързото публикуване на новини, за да бъдат буквално на минутата съобщени изискват актуален снимков и/или видео материал, освен това се изисква понякога и висока компетентност на журналиста. Няма как изброеното по-горе да се случва във всяка една статия, която достига до аудиторията. Тук се прибягва до момента, че се ползват стари снимки, видеа и материали, или такива, които не отговарят на точното събитие, но са свързани тематично. Примерите са много, както сега най- актуалната тема в световен мащаб е коронавирусът – COVID -19, може да има материали, които не отговарят на събитието излъчено или съобщено в точното време.

И тук идва моментът, в който леля Гинчи или чичо Митко, попадат на тези разминавания и започват да правят скрийншоти и отварят програми за обработка на снимки, заграждат с червени кръгчета и те са откриватели на световните конспирации.

Задължително тези снимки от вълнение за откритието, без да се замислят, че дори може да е допусната грешка при публикуване на материал, се качват в социалните мрежи с гръмките заглавия „Те ни лъжат, идва световния ред“. Ние в никакъв случай не казваме, че Гинчето и Митко, не са прави, но понякога търсим под вола теле!

admin

Read Previous

Монахът Коломбан

Read Next

AMD Sapphire Pulse 5700 – 56 MH/s Етереум хешрейт

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *