• март 3, 2021

Банановия Джо

Банановия Джо / Banana Joe 1982

Джо Банана (Бъд Спенсър) е дружелюбен, здрав мъжага, който живее в село на изолиран остров – Амандито, на който растат най-вкусните банани в района. Неговото призвание е да разменя бананите в близкия пристанищен град, пренасяйки ги с лодка по реката, за лекарства, дрехи и всички потребности на селото му.

Един ден животът на Джо се преобръща, когато магнатът и измамник Жозе Торсильо решава да построи фабрика за банани на острова му и да експлоатира труда на хората от селото. Джо няма разрешително за търговия на вкусния плод и е арестуван. Така той за пръв път слиза на суша(освен неговият остров) и се сблъсква с модерния свят. Той не познава парите, няма документи, всичко в градът му е непознато и изпада в смешни и нелепи ситуации. Попада на измамник, с който се сприятелява в последствие, влиза в казармата, става охранител на нощен бар, където открива и любовта – певицата Дориян.

Желанието на  Банановия Джо е да си изкара документи и разрешително, за да продължи с търговията и да спаси селото си от окупатора Торсильо и неговите главорези, които се опитват със всички сили да отстранят нашият герой. Забавните ръкопашни боеве и приятната музика, допринасят за доброто настроение за зрителите.

Режисьор: Стено

В ролите: Бъд Спенсър, Марина Лангнер, Марио Скарпета и други.

Жанр: Екшън, Комедия

admin

Read Previous

Как се образуват фосили

Read Next

Нилски крокодил

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *